JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Food >> Analyses >> Mycotoxines

Mycotoxines

Sidebar Image

Mycotoxines worden veroorzaakt door toxineproducerende schimmels die in geringe hoeveelheden al toxisch zijn voor gewervelde dieren. Volgens een schatting bevatten ongeveer 25% van de voedselsoorten mycotoxinen. Mycotoxines komen het meest voor in granen, maar ook producten zoals fruit, noten, koffie, thee en oliën kunnen besmet zijn.
Van de ongeveer 400 bekende mycotoxinen is er een groep van circa 25 die relevant zijn om te onderzoeken gezien de concentratie en de frequentie van voorkomen bij producten.

Eurofins Food Testing NL heeft een groot aantal mycotoxine analyses in haar pakket. Zowel van veel voorkomende als specialistische analyses. Ook kunnen wij de monstername en voorbehandeling verzorgen, zoals omschreven in de officiële Europese Richtlijnen hiervoor.

Door deelname aan de Europese Werkgroep Mycotoxines, levert Eurofins Food Testing NL informatie over alle ontwikkelingen op dit gebied. Dit betekent ook dat nieuwe stoffen die in de belangstelling komen of op de agenda staan voor nieuwe wetgeving, direct worden opgenomen in het testaanbod van Eurofins Food Testing NL.